Ligbox Hygiene Kalk

Leveren:

Ligbox Hygiene Kalk

Ökosan Kalk

Ökosan is een hoogwaardig, 99% natuurlijk alkalisch poeder (PH waarde 12) die bestaat uit een samenstelling van verschillende bestanddelen, die ervoor zorgt dat de ligruimte droog en hygiënisch blijft. Ökosan kan continu in de ligboxen worden gebruikt en is vriendelijk voor de huid vanwege de natuurlijke samenstelling. De spenen worden zachter en vertonen minder kloven.
Ökosan is zeer vochtbindend waardoor er minder ammoniak uitstoot is. Hierdoor wordt het verblijf in de stal prettiger voor mens en dier.

Leverbaar in:

  • big bags van 1.000 kg (=1200 ltr).
  • of eventueel in zakjes à 25 kg (40 x 25 kg)

Ökodry

Ökodry is een homogeen ligboxenkalk mengsel van minerale calciumverbindingen die door zijn speciale structuur een zeer hoge vochtopname bewerkstelligt. Het product heeft een pH waarde van 9,9. Door de hoge vochtopname en de hoge pH staat Ökodry garant voor een effectieve verbetering van het stalklimaat. De infectiedruk wordt gereduceerd en een goede antislip zorgt voor een verhoogde veiligheid voor mens en dier in uw stal.
Ökodry wordt in het loop- en lig gebied van uw stal gebruikt. Gebruikte Ökodry kan veilig worden toegepast met alle soorten meststoffen op alle landbouwgronden en heeft door het gehalte aan calciumverbindingen een positieve invloed op uw akker- en graslandgebieden.

Ökodry wordt geleverd in big bags van 1.000 kg (=1300-1400 ltr.)

Ökosoft

Ökosoft bestaat uit gedroogd, fijn gemalen krijt en is bij uitstek geschikt om vocht en vuil in de stal te binden. Bovendien zorgt de pH-waarde van 9,5 ervoor dat de groei en vermenigvuldiging van bacteriën, schimmels en micro-organismen sterk gereduceerd worden. Het verbetert effectief het stalklimaat en de klauwgezondheid. Ökosoft wordt in het loop- en lig gebied van uw stal bebruikt. Bovendien kan Ökosoft ook als droog klauwbad gebruikt worden. Gebruikte Ökosoft kan veilig worden toegepast met vaste- en vloeibare mest op landbouwgrond. De voedingsstoffen calcium en verschillende sporenelementen optimaliseren uw landbouwmeststoffen.

Ökosoft wordt geleverd in big bags van 1.000 kg (=±800 ltr.)