Houtpellets

Groene energie vanuit biomassa

Wist u dat houtpellets dé groene manier zijn om energie te realiseren? Het valt onder de biomassa. En wordt voornamelijk als brandstof gebruikt voor het verwarmen van water en/of gebouwen. Jardan B.V. weet dat als geen ander. Bij ons kunt u terecht voor zeer kwalitatieve houtpellets. Heeft u een pelletkachel, haard, houtkachel of CV-installatie? Dan kunt u onze houtpellets prima gebruiken als groene energie. Lees snel verder om meer te weten te komen over deze biomassa.

Wat zijn houtpellets?

Houtpellets zijn een CO2 neutrale brandstof. In vaste vorm. De houtpellets worden vervaardigd uit samengeperst afvalhout. Daarmee past het prima onder de noemer biomassa. Biomassa is namelijk biologisch afvalmateriaal van levend of recent afgestorven organismen. Hout is een zeer hoogwaardig verbrandingsproduct. Het wordt sowieso als een zeer veelzijdige en positieve bron van groene energie beschouwd. Zo is het relatief goedkoop. En CO2 neutraal, dus onschadelijk voor het milieu. Immers, alle energie die de houtpellets nodig heeft, geeft het automatisch ook weer terug aan de natuur. Bovendien draagt de verbranding van hout ook bij aan het opruimen van houtafval. Lees snel verder wat Jardan B.V. nog meer te bieden heeft.

Brandstoffen en stalstrooisels

Jardan B.V. is gespecialiseerd in het hergebruiken van houtafval. Door heel Europa hebben wij leveranciers zitten die ons voorzien van hun houtafval. Zo hebben wij relaties met veel zagerijen. Wij maken van dat houtafval vervolgens brandstoffen en stalstrooisels. Over die brandstoffen hebben we het net gehad. Die vindt u bij ons in de vorm van houtpellets. Wat betreft de stalstrooisels: van houtafval hebben wij zaagsel en houtkrullen. Dit is prima te gebruiken in stallen. Dieren beschadigen dankzij deze heerlijke zachte bodembedekker minder snel hun hoeven en/of huid. Ook als u daar behoefte aan heeft is Jardan B.V. dus uw perfecte partner.

De vele voordelen

Pellets bieden veel voordelen. Wij zetten deze graag voor u op een rijtje. Als u pellets wilt gebruiken voor het verwarmen van uw woning, geniet u van de volgende voordelen:

  • U bespaart tot wel 50% op energiekosten
  • U verwarmt uw woning met een CO2 neutrale brandstof
  • Uw woonkamer is een stuk sfeervoller met een pelletkachel
  • Uw verwarming kan vaak worden geprogrammeerd
  • U heeft geen gemetselde schoorsteen nodig

houtpellets

Contactmogelijkheden

Wil u alvast wat pellets bestellen? Doe dit dan via een geheel vrijblijvende offerte. Wilt u graag eerst meer weten over onze producten? Wij zijn te bereiken op telefoonnummer 050-5034708. Mailen kan naar info@jardan.nl. Kies ook vandaag nog voor onze milieuvriendelijke houtpellets!